Περάστε καλά στις διακοπές σας

Οι διακοπές με την οικογένειά σας ή με τους φίλους σας μπορεί να είναι σίγουρα πολύ διασκεδαστικές. Δυστυχώς όμως μερικές φορές υπάρχουν και ανεπιθύμητοι που θα θέλατε να αποφύγετε όπως ο διάολος το λιβάνι. Άνθρωποι κακορίζικοι, που θα κάνουν το παν για να σας χαλάσουν πρώτα από όλα την διάθεση και τις διακοπές σας ανεξάρτητα αν έχετε κλείσει το καλύτερο ξενοδοχείο για εσάς και τους γύρω σας ή το πιο τέλειο πακέτο διακοπών. Μιλάμε πάντα για την περίπτωση όπου μεταξύ των φίλων σας υπάρχει και κάποιος που δεν συμπαθείται για τον απλούστατο λογο ότι και αυτός δεν σας συμπαθεί και είστε απόλυτα σίγουρος ότι θα έκανε τα πάντα για να μην περάσετε καλά και να μην διασκεδάσετε όσο θα επρεπε κατά την διάρκεια των διακοπών.

Όταν δυστυχώς δεν γίνεται διαφορετικά και θα πρέπει να περάσουμε τις διακοπές μας ,η να μοιραστούμε το ιδιο ξενοδοχείο με ένα τέτοιο άτομο τότε η λύση είναι ο σψστός προγραμματισμός για να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις συγκρούσεις ή της οποιεσδήποτε επαφές με αυτό το κακό άτομο. Που εδώ που τα λέμε θα σας μάτιαζε με την πρώτη ευκαιρία. Ο άνθρωπος που θα διαφωνούσε απλά επειδή εσείς συμφωνείτε. Ο άνθρωπος που υστυχώς σας έκατσε στον σβέρκο στις καλοκαιρινές σας διακοπές που τόσο περιμένατε.

Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή. Θα πρέπει να φροντίζετε ο καθένας τα παιδιά του για να μην του δώσετε το δικαίωμα να επηρεάσει πρώτα από ολα τα παιδιά σας με αρνητικό τρόπο και τους χαλάσει τις πολυαναμενόμενες διακοπές τους. Συζητήστε από πριν με τα παιδιά σας και δ΄ώστε τους να καταλάβουν πως κατά την διάρκεια των διακοπών τα πράγματα δεν θα είναι ανεξέλεγχτα και ότι θα πρέπει να ακολουθούν αποκλειστικά τους δικούς σας κανόνες.

Αν δείτε ότι προσπαθεί να επηρεάσει το πρόγραμμα σύμφωνα με τα δικά του θέλω μην τον αφήσετε. Επιμείνετε να φτιάξετε έναν προγραμματισμό για τις διακοπές σας που θα συμφωνούν όλοι. Μην τον αφήσετε να κάνει κουμάντο για το πιο εστιατόριο θα επιλέξετε, ή σε πια παραλία θα κάνετε μπάνιο ή το που θα πάτε για καφέ. Να επιμένετε πως θα πρέπει να αποφασίσετε όλοι μαζί. Τετοιου είδους άνθρωποι συνήθως έχουν αρχηγικές τάσεις και προσπαθούν να επιβληθούν στους άλλους.

Το φαγητό αναπόφευκτα θα πρέπει να γίνετε στο ίδιο τραπέζι με τον λεγάμενο. Αν είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από εσάς θα επιμένει, όπως έκανε και άλλες φορές, για όχι και τόσο οικονομικά γεύματα. Αν δεν είναι θα κοιτάζει να σας μειώνει συνεχώς για τα ακριβά σας γούστα όπως θα τα αποκαλεί, ακόμη κι αν δεν είναι. όπως είπαμε και πριν το τι και το που θα φάτε είναι κάτι που θα πρέπει να το αποφασίζετε όλοι μαζί κατά την διάρκεια των διακοπών.

Στην περίπτωση που λοξοκοιτάει την γυναίκα σας, ή ξερογλυφεται για τον άνδρα σας τότε μείνεται ψύχραιμοι. Το κάνει ίσως για να σας εκνευρίσει. Αποφύγεται τις συχνές επαφές και σε καμία περίπτωση μην εκραγείται. Θυμηθείται πως σε καμία περίπτωση δεν θέλετε να χαλάσετε τις διακοπές σας για έναν ανώμαλο.

ΥΤέλος αν νομίζετε πως δεν θα τα καταφέρετε να ανταπεξέρθετε απέναντι σε αυτό το κολοβό φίδι αρνηθείται ευγενικά στην πρόταση να συμμετάσχετε κι εσεις σε αυτό το ταξίδι. Βρείτε μια εύολη δικαιολογία και πείτε πως ίσως κάποια άλλη φορά να μπορέσετε να ταξιδέψετε κι εσείς.

Πηγή: tsimpato.gr